Haku

Saavutettava kirjasto

Celia

https://www.celia.fi/

Celia on saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus, joka tukee yhdenvertaisuutta lukemisessa ja oppimisessa. Celian äänikirjapalvelut on tarkoitettu henkilöille, joille painetun tekstin lukeminen on hankalaa esimerkiksi heikentyneen näön tai oppimisvaikeuksien vuoksi. Kirjastossa voi liittyä Celian maksuttoman äänikirjapalvelun käyttäjäksi.

Viittomakielinen kirjasto

https://www.viittomakielinenkirjasto.fi/

Viittomakielinen kirjasto on Kuurojen liiton ylläpitämä verkkopalvelu, johon kootaan viittomakielistä aineistoa. Aineisto on helposti kaikkien saatavilla eikä asiakkuus vaadi rekisteröitymistä.

Monikielinen kirjasto

https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Monikielinen_kirjasto

Monikielinen kirjasto tarjoaa mahdollisuuden lukea kirjallisuutta omalla äidinkielellä. Monikielisen kirjaston valikoimissa on aineistoja aikuisille, nuorille ja lapsille noin 80 kielellä. Monikielisen kirjaston aineistoja voi pyytää lainaan oman kirjaston kautta.

Selkokirjat

Selkokirjat tarjoavat iloa, tietoa ja tarinoita silloin, kuin yleiskielisen kirjallisuuden lukeminen ei syystä tai toisesta onnistu. Hae verkkokirjastossa asiasanalla ’selkokirjat’.

Isotekstiset kirjat

Kaikista kirjastoista voi lainata isotekstisiä kirjoja. Hae verkkokirjastossa asiasanalla ’isotekstiset kirjat’.

Kotipalvelu

Kirjaston kotipalvelu on tarkoitettu liikuntaesteisille asiakkaille, jotka eivät voi itse asioida kirjastossa. Palvelulla pyritään turvaamaan kaikille tasapuolinen mahdollisuus käyttää kirjaston palveluja. Lisätietoa omasta kirjastosta.