Noudettavista varauksista tulee asiakkaalle tällä hetkellä vain yksi saapumisilmoitus. Toinen ilmoitus eli varauksen noutomuistutus on väliaikaisesti pois käytöstä.

Haku

Kotiseutukokoelmat

Kotiseutukokoelmat

Kirjastojen kotiseutukokoelmiin sijoitetaan omaa kotiseutua koskevaa tai omalla kotiseudulla asuvien ja asuneiden tekijöiden tekemää aineistoa. Suurinta osaa kotiseutukokoelmasta ei voi lainata, vaan sitä voi lukea kirjastossa.

Omaa kotikuntaa käsitteleviä aineistoja, esimerkiksi valokuvia, voi hakea myös valtakunnallisesta Finna.fi-palvelusta.

Järvenpää-kokoelma

Järvenpää-kokoelma on sijoitettu erilliseen kotiseutuhuoneeseen.

Kokoelmassa on

  • Järvenpäätä käsittelevää aineistoa: kirjoja, lehtileikkeitä, pienpainatteita ja karttoja
  • järvenpääläisten kirjoittajien kaunokirjallisia tekstejä (pyritään hankkimaan kattavasti)
  • järvenpääläisten säveltäjien ja muusikoiden tekemää musiikkia: nuotteja, levyjä
  • sanomalehti Keski-Uusimaan mikrofilmatut vuosikerrat

Järvenpää-kokoelman aineistoa ei anneta kotilainaan, vaan sitä voi tutkia ja lukea paikan päällä kirjastossa. Henkilökunta opastaa kokoelman käytössä. Kysy lisätietoja kirjaston neuvonnasta.

Kerava-kokoelma

Keravan kotiseutukokoelma sijaitsee Kerava-parvella, joka on varattava kokoustila. Kokoelmaan hankitaan lähinnä Keravan historiaa ja nykypäivää käsittelevää aineistoa. Kokoelmaan kuuluvat myös keravalaisten kirjoittamat kirjat sekä muut painotuotteet, äänitteet, videot, erilaiset kuva-aineistot, kartat ja pienpainatteet. Keski-Uusimaa-lehden vuosikertoja on niin kirjoiksi sidottuina kuin mikrofilmeinä, mutta kokoelma ei kata kaikkia lehden ilmestymisvuosikertoja ja päättyy vuoteen 2001.

Kotiseutukokoelman aineistoa ei anneta kotilainaan vaan siihen voi tutustua kirjaston tiloissa. Henkilökunta noutaa toivotun aineiston Kerava-parvelta.

Mäntsälän kotiseutukokoelma

Kirjaston digitaalinen kotiseutukokoelma

Mäntsälän kunnankirjasto on kerännyt kotiseutukokoelmaansa vuosien saatossa runsaasti paikallishistoriallista aineistoa ja paikkakuntaan liittyvää tieto- ja kaunokirjallisuutta. Kotiseutukokoelma ei ole ollut asiakkaiden lainattavissa, mutta joistakin teoksista on myös lainattavat kappaleet erillisessä Mäntsälä-kokoelmassa. Näiden lisäksi kirjastolla on hallussaan arvokas, Mäntsälän kirjaston (perustettu v. 1847) perustajan rovasti Abraham Ehnroosin kirjakokoelma, jossa on teoksia 1700- ja 1800 luvulta, vanhimmat niteet jopa 1600-luvun puolelta.

Mäntsälän kunnankirjasto on digitoinut paikallishistoriallista aineistoa digi.kirjastot.fi-sivulle. Digitaaliseen kokoelmaan on valikoitu aineistoa sekä kotiseutukokoelmasta että kirjaston perustajan Abraham Ehnroosin (1785–1863) alkuperäiskokoelmasta.

Tuusulan kotiseutukokoelma

Tietoa Tuusulasta

Kotiseutukokoelmaan hankitaan oman alueen historiaa ja nykypäivää käsittelevää aineistoa. Kokoelmaan kuuluvat tuusulalaisten kirjoittamat kirjat ja muut painotuoteaineistot, äänitteet, videot ja muut kuva-aineistot, kartat ja pienpainatteet.