Haku

Kirkes-ekolukuhaaste 2022

Kirkes-ekolukuhaasteen logo. Vihreäsävyisessä logossa on piirrettyjä puita ja pino kirjoja.

Tule mukaan Kirkes-ekolukuhaasteeseen

Lukuhaasteen kirjat tutustuttavat lukijansa luonnon monimuotoisuuteen, erilaisiin eläinlajeihin, tulevaisuudenkuviin sekä tekoihin, joita voimme tehdä ilmaston hyväksi.

Osallistu lukuhaasteeseen lukemalla puolen vuoden aikana vähintään kolme ekoteemaista kirjaa. Voit valita kirjat Kirkes-ekolukuhaasteen kirjalistalta tai lukea omavalintaisia aiheeseen liittyviä kirjoja.

Mukana listalla on perinteisempien romaanien ja tietokirjojen lisäksi selkokirjoja, sarjakuvia ja nuortenkirjoja, joten haaste sopii monenlaisille lukijoille. Osa kirjoista löytyy myös äänikirjana ja e-kirjana. Lukemisesteiset voivat saada kirjoja Celian kautta.

Näin osallistut

Voit osallistua Kirkes-ekolukuhaasteeseen täyttämällä haastelomakkeen ja palauttamalla sen omaan kirjastoosi viimeistään 30.9.2022. Lomakkeen voit tulostaa alta tai hakea kirjastosta. Palauttaneiden kesken arvomme kirjalahjakortteja.

Kirjalistat

Kirjaston kokoamalle lukulistalle on valittu monipuolisesti erilaisia kirjoja, ja ne on jaoteltu kuuden eri otsikon alle. Kirjojen kansikuvia napauttamalla näet niiden tiedot ja saatavuuden. Monia haasteen kirjoja voi lainata myös e-kirjana tai e-äänikirjana. E-kirjojen etsimiseen saat apua sivun yläpalkista kohdasta E-aineistot.

Eläimet

Eläimet muuttuvassa luonnossa

Metsä

Metsä meissä ja ympärillämme

Tekoja

Toimimalla luomme toivoa

Tulevaisuus

Maailma muutoksessa

Yhteiskunta

Taustoja ja yhteyksiä

Lapsen kanssa yhdessä